Chinflex, Chinese voetmassage/voetreflex therapie:

Chinese voetreflex therapie is een eeuwenoude natuurlijke massagetherapie die zijn effectiviteit al vier eeuwen heeft bewezen. Het hele lichaam weerspiegelt zich immers in de voeten.

In de Chinese voetmassagetherapie worden zowel de reflexzones op de voeten, de acupunctuurpunten op de meridianen, de meridianen zelf en veel extra specifieke punten (o.a. tegen slapeloosheid, diabetes etc.) behandeld. Dit gebeurt door stevige massagetechnieken van de reflexzones op de voet, toegepast met de duim, de vingers, de knokkels en de handpalmen.

Ook de enkels, de onderbenen en de knieën, waar vele belangrijke acupunctuurpunten zitten, krijgen uitgebreide aandacht. De behandeling wordt pas compleet door het bewerken van de acupunctuurpunten op de meridianen en de extra specifieke punten die er in dit gebied zijn, in combinatie met de langzame strijkbewegingen van de voet naar de knie.

De kracht van deze zeer effectieve soepele Chinese massagetechnieken ligt in het feit dat de masseur vanuit zijn hara/tan tien werkt(wat gelegen is vier vingers onder de navel). Door naar dit punt onder navel adem te halen en vanuit dit punt de adem naar de handen toe te bewegen ervaart de patiënt de werking van deze massagetechnieken als zeer weldadig. Het natuurlijk zelfgenezend vermogen wordt hierdoor gestimuleerd.

Door de combinatie van dit alles wordt het lichaam intens en volledig geheeld en de vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest bevorderd.

 

 

Schilderijen

In het hart van de roos