Werkwijze

Anamnese:
Tijdens de eerste kennismaking bij een kopje thee wordt gekeken naar de klachten waarvoor de patiënt komt(zijn deze chronisch, acuut door b.v. een ongeval of aangeboren) en naar de mogelijkheden om bij de kern van het probleem te komen om genezing te bewerkstelligen.

Behandelplan:
Samen wordt het behandelplan besproken. Daarna gaat de patiënt liggen, sluit zijn ogen en concentreert zich op de buikademhaling om tot rust te komen. Bij de inademing visualiseert hij warme, liefdevolle energie en vult zichzelf daarmee. Bij de uitademing ademt de patiënt via de mond alles uit wat hij niet meer vast wilt houden.

Voorbereiding:
Tijdens dit proces gaat Iris in korte meditatie. Vervolgens voelt Iris alle chakra’s (energiewielen) om te kijken waar de blokkades zitten. Is een chakra leeg dan vult zij die aan met Reiki-energie, is een chakra geblokkeerd dan werkt Iris de blokkade weg door schudtechnieken en magnetisatie.

Massage:
Voor de massage wordt warme therapeutische olie gebruikt, die diep doordringt in de poriën en ook op die manier zijn therapeutisch werk doet. De olie geeft een rustgevende werking. Aanraking wordt dan een natuurlijk proces waarbij de patiënt zich volkomen kan ontspannen.

Vertrouwen:
Op basis van de vertrouwensrelatie tussen patiënt en therapeut ontstaat er een samenwerking gericht op de genezing van de klachten. Dit helingsproces gaat in goed overleg en wederzijds respect, waarbij de patiënt zelf het tempo aangeeft.

Afspraken voor behandelingen en consulten:

Deze geschieden uitsluitend volgens afspraak. Annuleren minimaal 24 uur van tevoren, anders wordt de behandeling/consult in rekening gebracht.

Vergoedingen:

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling/consult geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het soort aanvullende verzekering die de patiënt heeft afgesloten.

tarieven vanaf 1 januari 2022

 

 

Schilderijen

In het hart van de roos